Drob de pui cu sos
PrinteazaDrob de pui cu sos din: carne de pui, ficat de pui, morcov, radacina de patrunjel, ardei capia, ceapa, orez, oua, sare, piper, rosii, telina, usturoi, ulei, mozzarella, sare, piper.
- 400 g carne de pui tocata
- 300 g ficat de pui
- 1 morcov
- 1 radacina de patrunjel
- 2 ardei capia
- 1 ceapa
- 1 ceasca orez
- 4 oua
- sare
- piper
pentru sos:
- 3 rosii coapte
- 2 fire de telina
- 2-3 catei de usturoi
- 2 linguri cu ulei
- 2-3 felii de mozzarella
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pune la fiert ficatul cu pătrunjelul şi morcovul, în apă cu sare. Ia spuma şi lasă să fiarbă acoperit, la foc domol. Toacă mărunt ceapa, pune orezul la fiert în apă cu sare. Când s-a fiert ficatul, lasă-l să să răcorească, apoi dă-l prin maşina de tocat.
Amestecă-l cu ceapa şi carnea tocată, pătrunjelul mărunţit şi trei ouă bătute. Adaugă orezul fiert şi ardeiul tocat mărunt. Amestecă, potriveşte de sare şi piper şi toarnă compoziţia într-o formă tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu ulei şi tapetată cu făină.
Unge cu oul rămas (bătut) şi dă la cuptorul încins aproximativ 40-45 de minute. Prepară apoi sosul. Pune usturoiul feliat, tijele de ţelină tocate şi roşiile tăiate în bucăţi la călit în două linguri cu ulei.
Cand usturoiul incepe sa miroasa, potriveste de sare si piper si da deoparte. Cand drobul este gata, pune sosul intr-o tava, rastoarna drobul deasupra (intreg) pune feliile de branza. Da la cuptor pana ce se topeste branza, apoi serveste.
Drob de pui cu sos
Pofta buna!
Ce bine arata drobul asta!