Drob marmorat de miel din: organe de miel (ficat, plămâni, rinichi, inimă, limbă), carne macră, prapur de miel, ceapă verde, usturoi verde, mărar şi pătrunjel, ouă, ulei, sare, piper. Ingrediente: organe de miel (ficat, plămâni, rinichi, inimă, limbă) câteva bucăţi de carne macră prapur de miel 3 legături ceapă verde 2 legături usturoi verde câte 1 […]
Drob traditional de miel – usor de preparat
PrinteazaDrob traditional de miel din: inima, ficatul si plamanii de la un miel, ceapa, marar, patrunjel, morcov, ceapa verde, radacina de patrunjel, aluat, paine, piper si ulei.
Drobul de miel este un preparat culinar tradițional românesc, fiind una dintre mâncărurile din miel specifice sărbătorii de Paște.
Ingredinte:
- inima, ficatul si plaminii de la miel
- 1 buc. ceapa
- marar si patrunjel verde
- 1 buc. morcov
- o mina ceapa verde
- 1 buc. radacina patrunjel
- 3-4 oua
- o foaie de aluat
- sare
- paine
- piper si ulei
Mod de preparare:
Pune intr-un vas apa cu putina sare si cind clocoteste se adauga maruntaiele de miel curatate, spalate si se lasa sa fiarba 5-7 minute.
Se ia spuma, se adauga morcovul si patrunjelul impreuna cu ceapa intreaga.
Cind carnea este fiarta, se ia vasul la o parte si se trece prin masina de tocat impreuna cu miezul de piine, bine inmuiat si stors.
Combina carnea tocata cu ceapa verde, cu marar si patrunjel, apoi se potriveste de sare, de piper si se pun ouale.
Se omogenizeaza bine amestecul si intr-o cratita unsa cu ulei se asaza foaia de aluat.
Se acopera si peretii vasului. Se pune tocatura, se acopera cu foaia de aluat, se unge cu ulei si se da la cuptor.
Cind este gata, se rastoarna drobul pe un platou si se taie in felii late.
Pofta buna!
Pofta buna!