Drob
PrinteazaDrob din: oua, ceapa verde, usturoi verde, ficatei de curcan, pipote de curcan, inimi de curcan, unt, patrunjel, marar, sare si piper.
- 8 oua
- 6 fire ceapa vede
- 4 fire usturoi verde
- 400 g ficatei de curcan
- 500 g pipote de curcan
- 400 g inimi de curcan
- 150 g unt
- patrunjel proaspat
- marar proaspat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Punem ficăţeii, pipotele şi inimile la fiert. Fierbem o oră la foc moderat. Le scoatem pe o strecurătoare. După ce s-au scurs bine, le tocăm în maşina de tocat.
Peste organele tocate adăugăm verdeaţa tocată, ceapa şi usturoiul tăiate mărunt, untul moale, 3 gălbenuşuri, 3 albuşuri bătute spumă, sare şi piper. Amestecăm bine.
Fierbem 4 ouă, timp de 10 minute. Ungem cu unt 2 forme mici de chec. Punem 2 ouă fierte în fiecare tavă şi turnăm compoziţia. Nivelăm şi ungem cu ou bătut.
Coacem în cuptor 60 minute la foc moderat.
Drob
Pofta buna!