Dry Martini
PrinteazaDry Martini este pentru mulţi consumatori cocktailul perfect. El se face din gin, un vermut sec (Martini sau altă marcă) şi eventual o măslină verde pentru cocktailuri.
Inevitabil în cazul unor astfel de băuturi simple, originea exactă a cocktailuluî nu se mai cunoaşte, dar este posibil să fi fost numit Martinez în anii 1870 după destinaţia californiană spre care se îndrepta primul ei client.
Formula de bază a unui amestec de gin şi vermut este, cu siguranţă, mult mai veche. Iniţial, băutura se prepara cu vermut roşu dulce, iar în trecut, când un client cerea doar un strop de vermut, băutura era considerată „foarte seacă”.
Vermutul sec a început să se bucure de mat multă apreciere în primul deceniu al secolului XX, iar Dry Martini din zilele noastre a devenit modul clasic de preparare.
Fiecare băutor are proporţiile sale, însă tradiţionaliştii preferă o cantitate cât mai mică posibil de vermut sec.
In ciuda a ceea ce afirmă James Bond, această băutură trebuie amestecată într-o cană cu gheaţă, care se scoate apoi, şi nu într-un shaker.