Dry Martini

Printeaza

Dry Martini este pentru mulţi consumatori cocktailul perfect. El se face din gin, un vermut sec (Martini sau altă marcă) şi eventual o măslină verde pentru cocktailuri.

Inevitabil în cazul unor astfel de băuturi simple, originea exactă a cocktailuluî nu se mai cunoaşte, dar este posibil să fi fost numit Martinez în anii 1870 după destinaţia californiană spre care se îndrepta primul ei client.

Formula de bază a unui amestec de gin şi vermut este, cu siguranţă, mult mai veche. Iniţial, băutura se prepara cu vermut roşu dulce, iar în trecut, când un client cerea doar un strop de vermut, băutura era considerată „foarte seacă”.

Vermutul sec a început să se bucure de mat multă apreciere în primul deceniu al secolului XX, iar Dry Martini din zilele noastre a devenit modul clasic de preparare.

Fiecare băutor are proporţiile sale, însă tradiţionaliştii preferă o cantitate cât mai mică posibil de vermut sec.

In ciuda a ceea ce afirmă James Bond, această băutură trebuie amestecată într-o cană cu gheaţă, care se scoate apoi, şi nu într-un shaker.

Ingrediente:

  • 60 ml gin (preferabil de calitate superioară)
  • 10 ml vermut uscat (de exemplu, Noilly Prat sau Dolin)
  • Gheață
  • 1 măslină verde sau o felie de lămâie (pentru garnitură)

Mod de Preparare:

Răcirea paharului:

Începe prin a răci paharul pentru cocktail (de obicei, un pahar de tip martini) prin umplerea lui cu gheață și apă rece. Lasă-l să stea câteva minute pentru a se răci.

Prepararea cocktailului:

Într-un shaker sau un recipient de amestecare, adaugă ginul și vermutul uscat.

Umple shakerul cu gheață (sau, dacă folosești un recipient de amestecare, adaugă gheața direct în el).

Amestecarea:

Agită bine shakerul timp de 10-15 secunde, sau amestecă ingredientele în recipientul de amestecare cu o lingură lungă până când cocktailul este bine răcit.

Servirea:

Aruncă gheața din paharul de cocktail și strecoară amestecul în pahar, folosind o strecurătoare pentru a îndepărta gheața.

Garnisește cu o măslină verde sau cu o felie subțire de lămâie, în funcție de preferințe.

Valori Nutriționale (per porție estimată):

  • Calorii: 140-160 kcal
  • Carbohidrați: 0 g
  • Proteine: 0 g
  • Grăsimi: 0 g

Un Dry Martini se potrivește bine cu o gamă variată de aperitive și gustări sărate, cum ar fi brânzeturile, măslinele sau alunele. Perfect pentru o seară elegantă, o întâlnire de afaceri sau o petrecere.

dry martini, rețetă dry martini, cocktailuri clasice, gin și vermut,

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.