Dublin Coddle
PrinteazaDublin Coddle din: carnati, sunca, ulei, ceapa, usturoi, cartofi, salvie, piper, sare, patrunjel.
- 8 carnati grosi de porc
- 4 felii de sunca grasa
- 30 g ulei
- 2 cepe mari tocate
- 2 catei de usturoi presati
- 4 cartofi potriviti
- 1/4 lingurita salvie uscata
- piper macinat
- sare
- 3/4 ceasca zeama concentrata de carne
- 2 linguri patrunjel verde tocat
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 180C. Se pun carnatii intr-o oala, se acopera cu apa si se lasa sa dea in clocot. Se face focul mai mic si se fierb incet, fara capac, circa 7 minute, dupa care se scurg si se lasa sa se raceasca.
Sunca se taie fasii lungi de 2 cm.
Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc fasiile de sunca aproximativ un minut.
Se adauga ceapa si se lasa sa se rumeneasca, si pe urma usturoiul, care se caleste si el cam tot un minut.
Se scot din tigaie sunca, ceapa si usturoiul care se scurg pe hartie absorbanta si se pun la prajit carnatii. Se lasa pana ce s-au rumenit frumos.
Se curata cartofii, se taie felii groase de 2,5 cm si se imbraca cu ei fundul unei forme de budinca.
Deasupra se pun fasiile de sunca, ceapa si usturoiul si se presara salvie, sare si piper.
Se toarna zeama concentrata, se aseaza si cei 8 carnati prajiti si scursi, se acopera forma cu un capac, se dau carnatii la cuptor, se lasa sa fiarba o ora, la foc mic.
Inainte de a-i servi, se garnisesc cu patrunjel verde tocat.
Pofta buna!