Duet de calcan cu langustine
PrinteazaO reteta delicioasa de calcan cu: langustine, masline negre, rozmarin, rosii, mazare, ulei de masline, sare, piper, vin alb, ardei rosu.
- 220 g calcan
- 200 g (2 buc) langustine
- măsline negre amărui o buc
- 1 buc.anghinare proaspătă
- 7-8 frunze rozmarin
- 60 g roşii
- 10 g mazăre congelată
- 40 ml ulei de măsline
- sare
- piper după gust
- vin alb
- 100 g ardei gras roşu
- 5 ml Pernod Ricard
Mod de preparare:
Taie calcanul pe jumătate, se asezonează cu sare şi piper alb măcinat. Se curăţă langustinele şi se lasă şi crusta lor pentru decor. Anghinarea se taie în trei.
Separat, se face sosul mediteranean (se , pregăteşte cu o oră înainte pentru că trebuie să stea la rece). Se amestecă uleiul de măsline rece cu roşia tăiată cubuleţe foarte mici (brenoise), mazărea fiartă, sarea, piperul, rozmarinul.
Din ardeiul gras roşu se face suc la blender. După ce toate acestea sunt pregătite, calcanul se sotează în ulei de măsline 3-4 minute, după care se bagă în cuptorul încins la 180 de grade.
Langustinele se sotează 1 minut pe ambele părţi, după care se flambează cu vin alb.
Anghinarea tăiată se sotează, de asemenea, în ulei de măsline cu sare şi piper negru zdrobit pănă capătă culoarea aurie.
Pe o farfurie se aşază cele două bucăţi de calcan şi deasupra langustinele înăbuşite cu vin alb, iar în colţuri se pune anghinarea.
Peste ele se adaugă sosul mediteranean şi se decorează cu câteva picături de suc de ardei roşu aromat cu Pernod.
Pofta buna!