Duet de caprioara si curcan in mantie de costita afumata

Printeaza

Duet de caprioara si curcan in mantie de costita afumata

Ingrediente pentru duet:Duet de caprioara si curcan in mantie de costita afumata

  • 400 g muschi de caprioara
  • 400 g piept de curcan
  • 250 g costita afumata
  • 200 mil fond de vanat
  • 50 ml frisca lichida
  • 20 ml vin rosu
  • sare
  • piper
  • cimbrisor
  • ienupar

Ingrediente pentru strudel cu cartofi dulci si chimen:

  • 200 g cartofi dulci
  • 200 g cartofi
  • 200 g foaie de placinta
  • 50 g unt
  • 10 g chimen
  • 3 oua
  • sare
  • piper alb macinat

Ingrediente pentru piure de telina si spanac sote:

  • 200 g telina radacina
  • 100 g spanac proaspat
  • 50 g unt
  • 300 ml lapte
  • sare
  • piper
  • nucsoara

Ingrediente pentru ragout de capsuni si mango:

  • 100 g capsuni
  • 50 g mango
  • 10 g amidon
  • 20 ml vin rosu
  • 20 ml ulei de masline
  • sare
  • zahar
  • otet balsamic

Mod de preparare:

Mai intai se pregateste duetul. Pieptul de curcan se taie pe lungime, de marimea muschiului de caprioara, se condimenteaza cu sare, piper si cimbrisor, apoi se bardeaza cu costita afumata.

Rulada obtinuta se frige pe gratarul incins pana se formeaza o crusta la suprafata, apoi se da la cuptor la 180 grade C, circa 10 minute.

Se pastreaza la cald. Fondul de vanat se da in clocot, se adauga vin rosu, ienupar zdrobit si frisca lichida, se strecoara, apoi se tine la cald.

In continuare se pregateste strudelul cu cartofi dulci si chimen. Se fierb ambele soiuri de cartofi in coaja, cartofii dulci se curata si se taie cubulete, cartofii albi se paseaza si se amesteca bine cu unt, sare, piper alb si cubulete de cartofi dulci.

Cu aceasta compozitie se umple foaia de placinta si se formeaza un strudel. Se unge cu ou batut si se presara chimen. Se da la cuptor 20 de minute la 180 grade C.

Pentru piureul de telina si spanac sote se fierbe telina taiata cubulete in lapte, apoi se paseaza si se adauga unt, sare si nucsoara. Spanacul se soteaza in unt si se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. La sfarsit se prepara ragout de capsuni si mango.

Se taie cubulete capsunile si mango si se soteaza in ulei de masline, se adauga sare, zahar si otet balsamic. Amidonul se dizolva in vin rosu, se adauga in ragout si se mai da un clocot.

Pe farfurie se monteaza duetul de caprioara si curcan in mantie de costita afumata, alaturi de strudelul cu cartofi dulci si chimen, piureul de telina si spanac sote si ragout de capsuni si mango.

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Asta trebuie sa fie foarte tare, reteta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.