Dukkah cu ulei de masline si fistic
PrinteazaDukkah cu ulei de masline si fistic din: fistic, alune ce pădure, seminţe le susan, cumin, seminte de coriandru, sare de mare, piper, ulei de măsline extra-virgin, ciabatta.
Ingrediente:
- 4 linguri fistic decojit
- 6 linguri alune ce pădure
- 4 linguri seminţe le susan decojite
- 2 linguri cumin
- 1 lingură seminţe de coriandru
- 1 linguriţă sare de mare
- 1/2 lingură piper proaspăt pisat
- 150 ml ulei de măsline extra-virgin
- 1 ciabatta
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 160 °C. Se repartizează pe o tavă fisticul şi alunele şi se prăjesc cca 15 min, până ce incep să miroasă plăcut.
Cu 5 min. înainte de a fi gata se adaugă seminţele de susan. Se toacă grosier nucile.
Intr-o tigaie se prăjesc fără grăsime cuminul şi coriandrul; se pisează în mojar, se amestecă împreună cu nuci, susan, sare şi piper, pentru a se obţine pasta numită dukkah.
Se aşază amestecul într-un castron şi se toarnă uleiul de măsline.
Pâinea se înmoaie mai întâi în ulei şi apoi în pasta de nuci.
Dukkah cu ulei de masline si fistic
Pofta buna!