Ciorbă Rădăuțeană – Deliciu tradițional din bucătăria românească din: carne de pui, ceapa, morcovi, pastarnac, telina, radacina de patrunjel, orer, oua, smantana, sare, piper, leustean. Ingrediente: 500 g carne de pui sau curcan 1 ceapă mare, tocată mărunt 2 morcovi, tăiați în rondele subțiri 1 păstârnac, tăiat în cubulețe mici 1 țelină mică, tăiată […]
Dulceata de afine cu zeama de lamaie
PrinteazaDulceata de afine cu zeama de lamaie din: afine, zahar, zeama de lamaie.
Ingrediente:
- 1 kg de afine
- 500 g zahar
- zeama de la o lamaie
Mod de preparare:
Aşezi într-un vas afinele, adaugi zahărul şi zeama de lămâie. Laşi la macerat aproximativ 2-3 ore.
Pui la foc şi ţii până când afinele îşi lasă suc. Dai deoparte şi strecori. Torni sucul rezultat pe foc, ţii până nu mai face spumă şi adaugi fructele.
Mai laşi la fiert aproximativ 10 minute. Dacă doreşti un gust inedit, poţi adăuga un baton de scorţişoară în momentul în care ai pus sucul la fiert.
Torni dulceaţa în borcane sterilizate, închizi ermetic şi laşi la răcit într-un loc cald.
Dulceata de afine cu zeama de lamaie
Pofta buna!
Waffe belgiene crocante – Rețetă ușoară și delicioasă
Waffe belgiene crocante – Rețetă ușoară și delicioasă din: oua, faina, lapte, zahar, unt, praf de copt, asre, vanilie, ciocolata, fructe. Ingrediente: 2 ouă 2 cești de făină 1 ½ cești de lapte 1/4 ceașcă de zahăr 2 linguri de unt topit 1 linguriță de praf de copt 1 vârf de sare Vanilie, opțional Topping-uri […]