Dulceata de agrise
PrinteazaO reteta de dulceata de agrise din: agrise, zahar, apa, lamaie si vanilie.
- 1 1/2 kg agrise
- 1 kg zahar
- 2 pahare apa
- 1 lamaie
- 1 pastaie de vanilie sau 2 plicuri zahar vanilat
Mod de preparare:
Se spala agrisele sub jet de apa si se scurg. Cu ajutorul unui ac sau al ulei scobitori, se scot semintele cu grija si se pun fructele intr-un castron. La un castron plic cu varf de boabe de adauga 1 kg de zahar.
Intr-o cratita emailata, se pune la fiert apa cu zaharul si se fierb pana cand siropul este aproape legat. Se adauga fructele si se lasa pana se leaga bine siropul. Se stinge focul si se lasa dulceata acoperita cu un servet umed 2-3 ore.
Se pune din nou vasul pe foc si se mai da in cateva clocote, adaugand felioare de lamaie si batonul de vanilie sau zaharul vanilat. Se toarna dulceata rece in borcane de 400 ml, in prealabil sterilizate, se capseaza si se pastreaza intr-un loc racoros.
Dulceata de agrise
Pofta buna!