Bostanei umpluti cu urda din: bostanei, urda, pesmet, parmezan, coaja de lamaie, scortisoara, nucsoara, usturoi, rosii coapte, ulei de masline, ardei gras, ciboulette, sare si piper macinat. Ingrediente: 1,2 kg bostanei 250 g urda 2 linguri cu pesmet 2 linguri cu parmezan ras coaja rasa de la 1 lamaie 1/4 lingurita cu praf de scortisoara […]
Dulceata de bostan
PrinteazaDulceata de bostan din: dovleac, apa, zahar, suc de lamaie, lichior de caise si scortisoara.
- 1 ½ kilograme dovleac
- 100 ml apa
- 1 1/ 5 kilograme zahar
- 5 linguri suc de lamaie
- 4 linguri lichior de caise
- ½ lingurite scortisoara
Mod de preparare:
Spala bine dovleacul. Apoi, taie-l in cuburi pentru a putea sa se fiarba cat mai bine.
Pune cuburile de bostan la fiert, amestecand mereu, pana cand acestea se inmoaie.
Cu o spatula, inlatura spuma formata la suprafata apei. Lasa pe foc pana cand 1/3 din cantitatea de dulceata se va evapora.
Adauga apoi sucul de lamaie, scortisoara si lichiorul de caise. Amesteca timp de 3 minute.
Toarna apoi continutul in borcane de sticla curate, sigileaza-le si pune-le apoi in apa fiarta timp de 10 minute. Se serveste rece.
Dulceata de bostan
Pofta buna!
poate iti place si:
Bostanei umpluti cu urda
Pofta buna!
Incoming search terms:
- yhs-004
- dulceata de bostan