Dulceata de caise coapte

Printeaza

Dulceata de caise coapte

Ingrediente:

  • 1 kg zahăr
  • 40-60 de caise, după mărime, nepătate
  • 3 linguri zeamă de lămâie
  • 4 pahare de apă de 250 ml (1 1 apă)
  • sâmburii de caise curăţaţi
  • apă de var

 

Mod de preparare:

Dulceata de caise coapte: Caisele coapte dar nevătămate le spăl bine şi le curăţ de coajă cu un cuţit bine ascuţit.

Le pun în apă de var 3-4 ore, apoi le clătesc cu apă rece şi le scot sâmburii cu un beţişor subţire şi lung de 15 cm.

Pun caisele să se zvânte, iar sâmburii îi sparg cu grijă, să rămână întregi şi îi curăţ de pieliţă. îi pun să fiarbă cu apă clocotită, îi zvânt bine şi îi pun câte unul în mijlocul fiecărei caise.

Leg bine siropul. La primele clocote pun o lingură de zeamă de lămâie.

Când siropul este bine legat trag vasul pe marginea aragazului şi-l las să se liniştească.

Aşez caisele frumos în cratiţă şi le mai las să stea pe margine încă 15-20 de minute.

După aceea le pun la fiert la foc mic. In timpul fierberii nu amestec deloc, doar mişc cratita.

Când este pe jumătate legată adaug şi cele 2 linguri de zeamă de lămâie.

La încercare pro­cedez astfel: dacă siropul stă bob şi nu se împrăştie, atunci dulceaţa este bine legată.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Incoming search terms:

  • dulceata de caise coapte

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.