Dulceata de caise cu lamaie din: zahar, vanilie, zeama de lamaie, caise, apa, apa de var.
Ingrediente:
1 kg zahar
1 baton vanilie
zeama de la 1 lamaie
1 kg caise
3 pahare cu apa
1 l apa de var limpede
Mod de preparare:
Dulceata de caise cu lamaie: Alegi caise nu prea coapte, potrivit de mari. Dupa ce le-ai curatat de coaja, pui caisele in apa limpede de var, timp de 3 ore.
Limpezesti apoi caisele in mai multe ape reci. Scoti samburii caiselor, apoi le pui la scurs intr-o sita.
Pui zaharul cu apa la fiert in oala speciala de dulceata. Cand s-a format un sirop legat, adaugi caisele si mai lasi pe foc 2-3 clocote.
Dai deoparte oala de pe foc pentru 15 minute, apoi o lasi din nou sa fiarba pana ce dulceata se leaga.
La sfarsit adaugi zeama de lamaie, vanilia si cativa mieji de caisa, curatati de pielite.
A doua zi fierbi din nou dulceata 10 minute, iar dupa ce s-a racit o pui in borcane si o acoperi cu celofan.
Fierbi borcanele intr-un vas cu apa, timp de 15 minute.
Dulceata aromata de caise din: caise, zahar. Ingrediente: 5 kg caise 2 kg zahar Mod de preparare: Se scot sâmburii de la 5 kg caise. Se pun pe foc cu 2 kg zahăr şi se lasă să fiarbă în suc propriu cca 45 minute, timp în care se amestecă cu o lingură […]
Dulceata dulce de caise din: caise, zahar, lamaie, bicarbonat. Ingrediente: 1,5 kg caise 1 kg zahăr 1/2 lămâie 1 linguriţă bicarbonat de sodiu Mod de preparare: Spălăm fructele şi le curăţăm de coajă. Alegem fructele sănătoase, nu prea coapte şi de mărime mijlocie. Scoatem sâmburii şi le punem astfel pregătite într-un vas cu […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.