Dulceata de caise cu levantica
PrinteazaO reteta de dulceata de caise cu levantica din: caise, vin, zahar gelifiant si flori de levantica.
- 1 kg caise
- vin alb
- 500 g zahar gelifiant
- 1-2 linguri flori de levantica
Mod de preparare:
Se decojesc 1 kg caise, se taie jumătăţi şi se golesc de sâmburi. Se cântăreşte pulpa de caise şi se completează cu vin alb până la 1 kg. Se adaugă 500 g zahăr gelifiant (2:1), se amestecă şi se lasă să se pătrundă 60 min.
Se dau în fiert şi se lasă să fiarbă în clocot cca 4 min. Se îndepărtează spuma care apare deasupra. Se inglobeaza in dulceata 1-2 linguri flori de levantica si se toarna in borcane clatite cu apa fierbinte; se inchid ermetic.
Dulceata de caise cu levantica
Pofta buna!
Nu am mai auzit de dulceata asta