Dulceata de caise cu seminte de pin

Printeaza

Dulceata de caise cu seminte de pin din: caise fără sâmburi, zahar, tuica, seminţe de pin, tuica.

 

Ingrediente: Dulceata_de_caise_cu_seminte_de_pin

  •  5,5 kg caise fără sâmburi
  • 3,850 kg zahăr
  • 75 ml ţuică
  • 100-150 g seminţe de pin
  • 1 lămâie

 

 

Mod de preparare:

Speli/caisele, le tai pe jumătate, le îndepărtezi sâm­burii, apoi le pui într-o cratiţă împreună cu zahărul. Le laşi la temperatura camerei cel puţin 2-3 ore, ca să se topească zahărul.

Din când în când, ames­teci uşor, ca să nu se zdrobească fructele. Le pui pe foc mic şi le laşi să fiarbă aproximativ 1 oră, până ce se leagă dulceaţa.

Cu zece mi­nute înainte de a opri focul, torni zeama de lămâie şi ţuica. La final aduni spuma formată şi adaugi seminţele de pin rumenite separat.

Repar­tizezi dulceaţa în borcane de 400 g, le închizi er­metic, apoi le introduci în cuptorul încălzit la 180°C. Stingi focul şi le laşi acolo până a doua zi.

Dulceata de caise cu seminte de pin

Dulceata_de_caise_cu_seminte_de_pin

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.