Dulceata de caise cu seminte de pin
PrinteazaDulceata de caise cu seminte de pin din: caise fără sâmburi, zahar, tuica, seminţe de pin, tuica.
- 5,5 kg caise fără sâmburi
- 3,850 kg zahăr
- 75 ml ţuică
- 100-150 g seminţe de pin
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Speli/caisele, le tai pe jumătate, le îndepărtezi sâmburii, apoi le pui într-o cratiţă împreună cu zahărul. Le laşi la temperatura camerei cel puţin 2-3 ore, ca să se topească zahărul.
Din când în când, amesteci uşor, ca să nu se zdrobească fructele. Le pui pe foc mic şi le laşi să fiarbă aproximativ 1 oră, până ce se leagă dulceaţa.
Cu zece minute înainte de a opri focul, torni zeama de lămâie şi ţuica. La final aduni spuma formată şi adaugi seminţele de pin rumenite separat.
Repartizezi dulceaţa în borcane de 400 g, le închizi ermetic, apoi le introduci în cuptorul încălzit la 180°C. Stingi focul şi le laşi acolo până a doua zi.
Dulceata de caise cu seminte de pin
Pofta buna!