Dulceata de caise cu seminte de pin
PrinteazaDulceata de caise cu seminte de pin din: caise fără sâmburi, zahar brun, seminte de pin, lamaie.
Ingrediente:
- 5,5 kg caise fără sâmburi
- 3,850 kg zahăr brut
- 100-150 g seminţe de pin
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Speli caisele, le tai pe jumătate, îndepărtezi sâmburii, apoi le pui într-o cratiţă, împreună cu zahărul brut.
Le laşi la temperatura camerei, cel puţin 2-3 ore, ca să se topească zahărul brut.
Din când în când, amesteci uşor, ca să nu se zdrobească fructele.
Pui cratiţa pe foc mic şi laşi să fiarbă aproximativ 1 oră, până ce se leagă dulceaţa.
Cu 10 minute înainte de a opri focul, torni zeama de lămâie.
La final, aduni spuma formată şi adaugi seminte de pin, rumenite separat.
Repartizezi dulceaţa în borcane de 400 g, pe care le închizi ermetic, apoi le introduci în cuptorul încălzit la 180 grade.
Stingi focul şi le laşi acolo până a doua zi.
Dulceata de caise cu seminte de pin
Pofta buna!