Plăcintă cu Brânză și Stevie din: foi de placinta, branza de vaci, stevie, oua, iaurt, ulei, sare, piper. Această combinație echilibrează perfect gusturile și texturile, oferind o experiență culinară remarcabilă. Preparată cu grijă și pasiune, plăcinta cu brânză și stevie este ideală pentru orice moment al zilei, fiind o opțiune excelentă atât pentru un mic […]
Dulceata de caise verzi
PrinteazaDulceata de caise verzi din: caise, zahar, apa, lamaie, vanilie.
Ingrediente:
- 1 kg prune verzi sau caise verzi
- 1 kg zahăr
- 1/2 l apă
- 1 lămâie
- vanilie
Mod de preparare:
Dulceata de caise verzi: Alegi sau culegi fructe tinere, al căror sâmbure nu are coaja formată. Le înţepi cu un ac mai gros (2 mm) în 7-8 locuri şi le pui imediat în apă rece, până când se termină această operaţie, ca să nu fie amare.
Apoi le aduni într-un săculeţ de tifon, pe care-l introduci în apă clocotită.
Le laşi până când începe să dea primul clocot, apoi le pui repede în apă rece şi le laşi 15 minute.
Schimbi de 4-5 ori apa rece şi de fiecare dată laşi fructele să stea 15 minute.
Le pui apoi în strecurătoare fără sacul de tifon, le laşi să se scurgă, după care le introduci în siropul bine legat, împreună cu zeama de lămâie şi cu vanilia.
In final, aşezi dulceaţa în borcane pe care le capsezi sau le legi cu celofan.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- reteta dulceata de caise verzi