Dulceata de caise cu vin si ghimbir

Printeaza

O reteta de dulceata de caise cu vin si ghimbir din: caise, vin alb, ghimbir, zahar si scortisoara.

Ingrediente:

  • 1 kg caise
  • 400 ml vin alb
  • 50 g ghimbir tocat marunt
  • 1 kg zahar
  • 1 lingurita scortisoara rasa

 

Mod de preparare:

Fierbeţi vinul cu ghimbirul şi scorţişoara 10 minute, apoi adăugaţi caisele taiate felii si fierbeţi-le 20 de minute.

Pu­neţi dulceaţa caldă în borcane, închideţi-le ermetic; aperiţi-le cu o pătură groasa apoi în loc uscat şi răcoros.

Dulceata de caise cu vin si ghimbir

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Dulceaţă de caise şi migdale

Dulceata de caise si cirese

Dulceata de caise si cirese din: caise, cirese, zahar, lamaie. Ingrediente: 1 kg caise 1 kg cireşe galbene 1 1/2 kg zahăr 6 felii lămâie 200 ml apă   Mod de preparare: Se curăţă caisele de sâmburi şi se taie pe jumătate. Se spală cireşele şi se curăţă de codiţe şi sâmburi. Intr-o oală cu […]

 

Dulceata aromata de caise

Dulceata aromata de caise din: caise, zahar. Ingrediente: 5 kg caise 2 kg zahar       Mod de preparare: Se scot sâmburii de la 5 kg caise. Se pun pe foc cu 2 kg zahăr şi se lasă să fiarbă în suc propriu cca 45 minute, timp în care se amestecă cu o lingură […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.