Dulceata de caise si cirese din: caise, cirese, zahar, lamaie. Ingrediente: 1 kg caise 1 kg cireşe galbene 1 1/2 kg zahăr 6 felii lămâie 200 ml apă Mod de preparare: Se curăţă caisele de sâmburi şi se taie pe jumătate. Se spală cireşele şi se curăţă de codiţe şi sâmburi. Intr-o oală cu […]
Dulceata de caise cu vin si ghimbir
PrinteazaO reteta de dulceata de caise cu vin si ghimbir din: caise, vin alb, ghimbir, zahar si scortisoara.
- 1 kg caise
- 400 ml vin alb
- 50 g ghimbir tocat marunt
- 1 kg zahar
- 1 lingurita scortisoara rasa
Mod de preparare:
Fierbeţi vinul cu ghimbirul şi scorţişoara 10 minute, apoi adăugaţi caisele taiate felii si fierbeţi-le 20 de minute.
Puneţi dulceaţa caldă în borcane, închideţi-le ermetic; aperiţi-le cu o pătură groasa apoi în loc uscat şi răcoros.
Dulceata de caise cu vin si ghimbir
Pofta buna!
poate iti place si:
Dulceata de caise si cirese
Dulceata aromata de caise
Dulceata aromata de caise din: caise, zahar. Ingrediente: 5 kg caise 2 kg zahar Mod de preparare: Se scot sâmburii de la 5 kg caise. Se pun pe foc cu 2 kg zahăr şi se lasă să fiarbă în suc propriu cca 45 minute, timp în care se amestecă cu o lingură […]
Pofta buna!