Dulceata de caise
PrinteazaDulceata de caise din: caise, zahar, zeama de lamaie si apa.
- 35 caise coapte
- 1 kg zahar
- 3 linguri cu zeama de lamaie
- 3 pahare cu apa
Mod de preparare:
Spală caisele şi curăţă-le de coajă. Pune-le în apă de var pentru 20 de minute.
Clăteşte-le bine cu apă rece, curăţă-le de sâmburi, fără să separi de tot jumătăţile de fruct, şi lasă-le să se zvânte într-o sită de plastic.
Sparge sâmburii, opăreşte miezul, curăţă pieliţa şi zvântă-i bine. Pune câ te un sâmbure în fiecare caisă.
Prepară un sirop din zahăr şi apă, iar când clocoteşte, adaugă o lingură cu zeamă de lămâie.
Când siropul s-a legat, dă deoparte, adaugă caisele şi mai lasă un sfert de oră. Pune din nou la fiert.
Când e pe jumătate legată, pune şi restul de zeamă de lămâie. Dulceaţa este gata când siropul, scos într-o farfurioară, se transformă în bobite.
Ia de pe foc, acoperă vasul cu un şervet udat şi stors şi lasă până a doua zi, când o pui în borcane.
Dulceata de caise
Pofta buna!