Dulceata de caise

Printeaza

Dulceata de caise din: caise, zahar, zeama de lamaie si apa.

Ingrediente:Dulceata_de_caise

  • 35 caise coapte
  • 1 kg zahar
  • 3 linguri cu zeama de lamaie
  • 3 pahare cu apa

 

Mod de preparare:

Spală caisele şi curăţă-le de coajă. Pune-le în apă de var pentru 20 de minute.

Clăteşte-le bine cu apă rece, curăţă-le de sâmburi, fără să separi de tot jumătăţile de fruct, şi lasă-le să se zvânte într-o sită de plastic.

Sparge sâmburii, opăreş­te miezul, curăţă pieliţa şi zvântă-i bine. Pune câ te un sâmbure în fiecare caisă.

Prepară un sirop din zahăr şi apă, iar când clocoteşte, adaugă o lingură cu zeamă de lămâie.

Când siropul s-a legat, dă deoparte, adaugă caisele şi mai lasă un sfert de oră. Pune din nou la fiert.

Când e pe jumătate legată, pune şi restul de zeamă de lămâie. Dulceaţa este gata când si­ropul, scos într-o farfurioară, se transformă în bobite.

Ia de pe foc, acoperă vasul cu un şervet udat şi stors şi lasă până a doua zi, când o pui în borcane.

Dulceata de caise

Dulceata_de_caise

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.