Dulceata de capsune si caise

Printeaza

Dulceata de capsune si caise din: capsune, caise, zahar, gelfix.

 

Ingrediente:

  • 1 kg căpșune
  • 1 kg caise
  • 1 kg zahăr
  • 1 plic Gelfix extra

 

Mod de preparare:

Speli fructele și le lași să se scurgă în strecurătoare. Îndepărtezi codițele căpșunelor și sâmburii caiselor, pe care apoi le tai în cubulețe.

Într-o cratiță emailată cu volumul de cel puțin 4 litri, amesteci fructele cu zahărul și gelifiantul.

Fierbi fructele la foc mediu timp de 5 minute, cronometrând de la primul clocot.

În acest timp, amesteci cu ajutorul unei spatule curate, pe care o folosești de asemenea exclusiv pentru dulcețuri.

Sterilizezi în cuptor borcane de 400 ml. Le scoți cu tot cu tava metalică și torni dulceața fierbinte.

Înfiletezi capacele metalice și întorci borcanele pe capac, pentru 5 minute, apoi le poți depozita într-un loc răcoros.

 

Dulceata de capsune si caise

Dulceata_de_capsune_si_caise

Pofta buna!

 

 

 

Foie gras cu dulceata

Foie gras cu dulceata din: ficat de gasca, paine prajita, faina, unt, mere, smochine, dulceata de afine, zeama de lamaie, chives, sare si piper. Ingrediente:  1,2 kg foie gras 6 felii de paine prajita 2 linguri faina 100 g unt 2 mere 12 smochine 200 g dulceata de afine 2 linguri zeama de lamaie 50 g […]

Dulceata de gutui cu nuca

Dulceata de gutui cu nuca din: gutui, miez de nuca, zahar, apa, lamai, pastaie de vanilie. Ingrediente: 1 1/4 kg gutui 200 g miez de nuca 1 kg zahar 500 ml apa 2 lamai 1/2 pastaie de vanilie   Mod de preparare: Fierbi apa împreună cu zahărul şi zeama de lămâie, până când siropul începe […]

Crema de vanilie cu dulceata de capsuni

Crema de vanilie cu dulceata de capsuni cu: oua, zahar pudra, faina, lapte, unt, baton de vanilie, frisca lichida, dulceata de capsuni. Ingrediente: 5-6 gălbenuşuri 4 linguri cu zahăr pudră 2 linguri cu făină 500 ml lapte 2 linguriţe cu unt 1 baton de vanilie 100 ml frişcă lichidă dulceaţă de capsuni   Mod de […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.