Dulceata de capsuni cu nuci din: zahar, apa, capsuni, zahar vanilat, zeama de lamaie, nuca. Ingrediente: 1 kg zahăr 2 căni apă 1 castron mare cu căpşuni 1 plic zahăr vanilat câteva picături zeamă de lămâie 20 bucăţi miez de nucă Mod de prepare: Se fierbe un sirop bine legat din zahăr şi apă. […]
Dulceaţă de căpșuni și dovlecei
PrinteazaDulceaţă de căpșuni și dovlecei: din: capsuni, dovlecei, zahar, lamaie.
Ingrediente:
- 500 g căpșuni
- 500 g dovlecei mici
- 700 g zahăr
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Dulceaţă de căpșuni și dovlecei: decojesc dovleceii și se taie pulpa cubulețe; se așază într-o cratiță. spală căpșunile rapid printr-un jet de apă rece.
Se scurg, se curăță și se taie jumătăți sau sferturi, în funcție de cât sunt de mari.
așază peste dovlecei. Se toarnă deasupra zahărul și se pun deoparte timp de 1 oră, ca să își lase zeama.
adaugă sucul stors de la lămâie și se pune cratița pe foc mic.
ia spuma care se formează deasupra ori de câte ori este nevoie, până când dulceața este gata.
așază în borcane sterile, se acoperă cu capacele și se învelesc borcanele cu pături până a doua zi.
Pofta buna!
Piure de Păstârnac din: pastarnac, usturoi, smantana, unt, sare, piper, nucsoara, apa. Piureul de păstârnac este o alternativă rafinată și plină de aromă la clasicul piure de cartofi. Această rețetă culinara îmbogățește orice masă, adăugând o notă de eleganță și un gust deosebit. Păstârnacul, cu dulceața sa subtilă și textura cremoasă, transformă acest fel de […]
Pofta buna!