Dulceata de capsuni cu lamaie si rom
PrinteazaDulceata de capsuni cu lamaie si rom din: capsuni, zahar tos, lamai, rom.
Ingrediente:
- 2 kg capsuni
- 2 kg zahar tos
- 2 lamai
- 2 lingurite rom
Mod de preparare:
Rupi codiţele căpşunilor, pe care le speli sub mai multe jeturi de apă şi le laşi la scurs.
Intr-o cratiţă încăpătoare pui un strat de căpşuni, unul de zahăr şi alternezi cele două straturi până termini ingredientele.
Aşezi cratiţa pe foc mic spre mediu.
Storci sucul de la lămâi, îl amesteci cu romul şi-l torni peste dulceaţă. Laşi să fiarbă până când siropul începe să se lege.
Nu uita să amesteci constant, ca să nu se prindă fructele de fundul vasului.
Când este gata, iei cratiţa de pe foc şi laşi dulceaţa să se răceas-că.
Aduni spuma de deasupra şi pui dulceaţa în bor-cane sterilizate, pe care le legi cu celofan şi sfoară.
Le păstrezi în cămară sau în alt loc răcoros, ferit de razele soarelui.
Dulceata de capsuni cu lamaie si rom
Pofta buna!