Dulceata de capsuni cu nuci
PrinteazaDulceata de capsuni cu nuci din: zahar, apa, capsuni, zahar vanilat, zeama de lamaie, nuca.
Ingrediente:
- 1 kg zahăr
- 2 căni apă
- 1 castron mare cu căpşuni
- 1 plic zahăr vanilat
- câteva picături zeamă de lămâie
- 20 bucăţi miez de nucă
Mod de prepare:
Dulceata de capsuni cu nuci: Se fierbe un sirop bine legat din zahăr şi apă. Se spală căpşunile, li se rup codiţele şi se adaugă în siropul gros.
Se lasă să fiarbă puţin, apoi se opreşte focul, se adaugă zahărul vanilat şi zeama de lămâie, apoi nucile tăiate jumătăţi sau sferturi.
Dulceaţa se pune fierbinte în borcane, se acoperă cu capace şi se aşază cu fundul în sus.
Se acoperă cu prosoape uscate şi se lasă până a doua zi.
Pofta buna!