Dulceata de capsuni cu nuci

Printeaza

Dulceata de capsuni cu nuci din: zahar, apa, capsuni, zahar vanilat, zeama de lamaie, nuca.

Ingrediente:

  • 1 kg zahăr
  • 2 căni apă
  • 1 castron mare cu căpşuni
  • 1 plic zahăr vanilat
  • câteva picături zeamă de lămâie
  • 20 bucăţi miez de nucă

 

Mod de prepare:

Dulceata de capsuni cu nuci: Se fierbe un sirop bine legat din zahăr şi apă. Se spală căpşunile, li se rup codiţele şi se adaugă în siropul gros.

Se lasă să fiarbă puţin, apoi se opreşte focul, se adaugă zahărul vanilat şi zeama de lămâie, apoi nucile tăiate jumătăţi sau sferturi.

Dulceaţa se pune fierbinte în borcane, se acoperă cu capace şi se aşază cu fundul în sus.

Se acoperă cu prosoape uscate şi se lasă până a doua zi.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.