Dulceata de capsuni, zmeura si cirese
PrinteazaDulceata de capsuni, zmeura si cirese din: căpşuni, zmeura, cirese, zahar, apa.
- 600 g căpşuni
- 600 g zmeură
- 600 g cireşe
- 2 kg zahăr
- 400 ml apă
Mod de preparare:
Speli bine fructele, le laşi să se scurgă, cureţi de sâmburi cireşele şi de codiţe căpşunele.
Cântăreşti fiecare fel de fructe, lăsându-le pe fiecare în câte un vas separat.
Cântăreşti o cantitate de zahăr egală cu greutatea totală a fructelor pregătite.
Din apă şi zahăr pregăteşti un sirop pe care îl laşi să fiarbă până încep să se ridice bule, apoi pui mai întâi să fiarbă cireşele timp de 20 de minute.
La sfârşitul acestui timp, adaugi căpşunele care vor fierbe timp de 20 de minute împreună cu cireşele.
In acelaşi moment, adaugi zmeura care cere 15 minute de fierbere, lei spuma cu grijă, de fiecare dată când e nevoie.
Torni dulceaţa fierbinte în borcane sterilizate şi încălzite. Acoperi borcanele imediat.
Pofta buna!