Dulceata de ceapa rosie cu suc de portocale
PrinteazaDulceata de ceapa rosie cu suc de portocale din: ceapa rosie, unt, ulei, piper boabe, sare, zahar, otet din vin rosu, suc de portocale.
Ingrediente:
- 1 kg ceapa rosie
- 60 g unt
- 30 ml ulei
- 1 lingurita piper boabe
- sare, dupa gust
- 30 g zahar
- piper negru macinat, dupa gust
- 1 lingura otet din vin rosu
- 30 ml suc de portocale
Mod de preparare:
Cureţi, speli ceapa şi o tai ju- lien. Pui într-o tigaie, la foc mic, untul, apoi uleiul şi, după ce s-au încins, adaugi ceapa, sarea şi boabele de piper, amestecând continuu.
După ce s-a înmuiat ceapa, presari zahărul şi piperul măcinat, acoperi tigaia şi laşi să fiarbă, amestecând din când în când.
Torni sucul de portocale şi oţetul şi fierbi aproximativ o oră ca să se caramelize-ze ceapa. Poţi păstra dulceaţa de ceapă, la frigider, în borcane închise ermetic.
Dulceata de ceapa rosie cu suc de portocale
Pofta buna!