Dulceata de ceapa rosie cu suc de portocale

Printeaza

Dulceata de ceapa rosie cu suc de portocale din: ceapa rosie, unt, ulei, piper boabe, sare, zahar, otet din vin rosu, suc de portocale.

Ingrediente:

  • 1 kg ceapa rosie
  • 60 g unt
  • 30 ml ulei
  • 1 lingurita piper boabe
  • sare, dupa gust
  • 30 g zahar
  • piper negru macinat, dupa gust
  • 1 lingura otet din vin rosu
  • 30 ml suc de portocale

 

Mod de preparare:

Cureţi, speli ceapa şi o tai ju- lien. Pui într-o tigaie, la foc mic, untul, apoi uleiul şi, după ce s-au încins, adaugi ceapa, sarea şi boabele de piper, amestecând continuu.

După ce s-a înmuiat ceapa, presari zahărul şi piperul măcinat, acoperi tigaia şi laşi să fiarbă, amestecând din când în când.

Torni sucul de portocale şi oţetul şi fierbi aproximativ o oră ca să se caramelize-ze ceapa. Poţi păstra dulceaţa de ceapă, la frigider, în borcane închise ermetic.

Dulceata de ceapa rosie cu suc de portocale

Dulceata_de_ceapa_rosie_cu_suc_de_portocale

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.