Dulceata de ceapa

Printeaza

Dulceata de ceapa din: ceapa, zahar, vin alb sec, otet, usturoi, cuisoare, apa.

Ingrediente pentru 2 borcane:

  • 2 kg ceapă
  • 700 g zahăr
  • 40 ml vin alb sec
  • 40 ml oţet
  • 2 căţei de usturoi mari
  • 5 cuişoare
  • 300 ml apă

Mod de preparare:

curăţă ceapa şi se taie în rondele fine. Se curăţă usturoiul şi se taie fin.

Se pun într-o cratiţă vinul alb, oţetul, zahărul, cuişoarele, ustu­roiul, apoi rondelele de ceapă şi se lasă la foc potrivit cam o oră, până scade bine zeama.

Din timp în timp se amestecă. Când este gata se pune în borcane şi se păstrează cel puţin 2 zile la frigider. Insă nu trebuie păstrat mai mult de 10 zile.

 

 

Se foloseste si ca garnitură la friptura rece sau de vânat

 

Dulceata de ceapa

 

Pofta buna!

 

 

 

Linte Verde cu Spanac și Lămâie

Linte Verde cu Spanac și Lămâie din: linte verde, spanac, lamaia, usturoi, ceapa, ulei, supa, sare, piper. Descoperă o rețetă care îmbină nutrienții esențiali cu gusturile vibrante: linte verde cu spanac și lămâie. Acest fel de mâncare ușor, dar incredibil de aromat, este perfect pentru oricine caută o opțiune sănătoasă, plină de gust și ușor […]

Platou de Tartine cu Somon Fume

Platou de Tartine cu Somon Fume din: somon fume, paine, crema de branza, marar, lamaie, capere, patrunjel, sare, piper. Pentru momentele când căutați să impresionați cu o ofertă culinară elegantă și rafinată, tartinele cu somon fumé reprezintă o selecție inspirată. Combinația de somon fumé, cremă de brânză fină și verdeață proaspătă, accentuată de un strop […]

 

 

 

 

 

Incoming search terms:

  • DULCEATA DE CEAPA
  • dulceata de usturoi
  • dulceata de usturoi reteta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.