Dulceaţă de cireşe albe
PrinteazaDulceaţă de cireşe albe
Ingrediente:
- 1 kg cireşe
- 2 pahare apă
- 1 kg zahăr
- 1 plic sare de lămâie
Mod de preparare:
Dulceaţă de cireşe albe: Speli cireşele, le laşi să se zvântî, apoi le cureţi de codiţe şi de sâmburi. Aşezi într-un vas un strat de cireşe, unul de zahăr şi tot aşa până termini cu un strat de zahăr.
Le laşi cam 6-8 ore la rece, după aceea torni apa şi pui vasul la fiert, întâi la foc moale, apoi mai iute.
Cu 5-10 minute înainte ca dulceaţa să fie gata, adaugi sarea de lămâie dizolvată în prealabil în puţină apă fierbinte.
Laşi dulceaţa să se răcească în vasul în care a fiert, acoperită cu un prosop curat umezit. A doua zi o torni în borcane foarte bine uscate.
Ai grijă să nu picuri apă rece sau caldă în borcan, deoarece dulceaţa se zahariseşte. Acoperi fiecare borcan de dulceaţă cu hârtie pergament sau folie de celofan, îl legi cu sforicică udă, care uscându-se, strânge mai tare folia sau hârtia şi nu permite pătrunderea aerului.
Poftă bună!