Dulceata de cirese amare cu rom
PrinteazaDulceata de cirese amare cu rom din: cireşe amare, zahăr tos, lămâi, zahăr vanilat, rom.
Ingrediente:
- 2 kg cireşe amare
- 2,5 kg zahăr tos
- 2 lămâi
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 100 ml rom
Mod de preparare:
Speli cireşele, le laşi la scurs şi scoţi sâmburii. Intr-o cratiţă, pui un strat de cireşe, unul de zahăr şi intercalezi straturile până termini cireşele şi zahărul. Le laşi până dimineaţă.
Pui cratiţa pe foc mediu, stropeşti cu rom şi adaugi zahărul vanilat.
Descojeşti lămâile de partea albă şi le tai felii, îndepărtând sâmburii. Le adaugi peste dulceaţă.
Amesteci din când în când, ca să nu se prindă fructele de fundul vasului. Când siropul începe să se lege, iei vasul de pe foc.
După ce nu mai clocoteşte, aduni spuma şi laşi dulceaţa la rărit.
O pui în borcane sterilizate, acoperite cu celofan legat cu sfoară.
Dulceata de cirese amare cu rom
Pofta buna!