Dulceata de cirese amare cu rom

Printeaza

Dulceata de cirese amare cu rom din: cireşe amare, zahăr tos, lămâi, zahăr vanilat, rom.

 

Ingrediente:

  • 2 kg cireşe amare
  • 2,5 kg zahăr tos
  • 2 lămâi
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 100 ml rom

 

 

Mod de preparare:

Speli cireşele, le laşi la scurs şi scoţi sâmbu­rii. Intr-o cratiţă, pui un strat de cireşe, unul de zahăr şi intercalezi straturile până termini ci­reşele şi zahărul. Le laşi până dimineaţă.

Pui cratiţa pe foc mediu, stropeşti cu rom şi adaugi zahărul vanilat.

Descojeşti lămâile de partea albă şi le tai felii, îndepărtând sâmburii. Le adaugi peste dulceaţă.

Amesteci din când în când, ca să nu se prindă fructele de fundul vasului. Când siropul începe să se lege, iei va­sul de pe foc.

După ce nu mai clocoteşte, aduni spuma şi laşi dulceaţa la rărit.

O pui în borca­ne sterilizate, acoperite cu celofan legat cu sfoară.

 

Dulceata de cirese amare cu rom

Dulceata de cirese amare cu rom

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.