Dulceata de cirese amare cu vanilie din: zahăr tos, vanilie (sau zahăr vanilinat), zeama de lămâie, cireşe amare (negre şi fără sâmburi).
Ingrediente:
1,6 kg zahăr tos
3 g vanilie (sau zahăr vanilinat)
zeama de la o lămâie
1,2 kg cireşe amare (negre şi fără sâmburi)
Mod de preparare:
Mai întâi, se amestecă cireşele cu zahărul şi se pun pe foc lin, scuturând tingirea înainte şi inapoi, să nu se prindă. Mai apoi, se leagă pe foc iute.
Când e de se leagă de-adevăratelea, se toarnă zeama de lămâie, se mai lasă preţ de vreo câteva clocote şi se toarnă intr-un castron, să se răcească, să se poată pune în borcane.
Dulceata aromata de visine cu lamaie din: visine, zahar, lamaie. Ingrediente: 2,5 kg de vişine 1,5 kg zahar zeama de la 1 lămâie Mod de preparare: Alegeţi 2,5 kg de vişine, le spălaţi şi le scoateţi sâmburii. Puneţi 1,5 kg zahăr peste ele şi le lăsaţi câteva ore acoperite, până ce zahărul s-a topit. […]
Dulceata simpla de visine din: visine, zahar. Ingrediente: 2 kg vişine 1,5 kg zahăr Mod de preparare: Speli vişinele, le scurgi şi le scoţi sâmburii. Torni zahărul, amesteci şi aştepţi să-şi lase sucul. Pui cratiţa la foc mic şi laşi să fiarbă. Ori de câte ori esie nevoie, iei spuma. Dulceaţa este gata […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.