Dulceata de cirese amare
PrinteazaDulceata de cirese amare din: cirese amare, zahar, suc de lamaie.
- 1 farfurie adâncă de cireşe amare, fără sâmburi
- aceeaşi farfurie cu zahăr
- sucul de la 1/2 lămâie
Mod de preparare:
Se curăţă cireşele de codiţe, se spală, se scurg şi se îndepărtează sâmburii. Se toarnă zahărul şi se lasă 1 oră, ca să iasă puţin sucul din fructe.
Se pune amestecul la foc iute, până clocoteşte, apoi se dă focul încet, amestecând uşor cu o lingură de lemn.
Se lasă să fiarbă amestecul până scade de două degete, luând spuma de deasupra ori de câte ori este nevoie.
Se toarnă dulceaţa fierbinte în borcane cu capace etanşe, apoi se acoperă cu un prosop gros şi se lasă să se răcească în voie, apoi borcanele se depozitează în cămară.
Pofta buna!