Dulceaţă de cireşe cu lichior
PrinteazaO reteta de dulceata de cirese cu lichior din: cirese, zahar, zeama de lamaie si lichior de cirese.
- 1,25 kg cirese
- 750 g zahar
- zeama de la 3 lamai
- 4 linguri lichior de cirese
Mod de preparare:
Scoate sâmburii cireşelor cu ajutorul unui dispozitiv special. Pune cireşele fără sâmburi într-o cratiţă din oţel inoxidabil sau din aramă. Adaugă zahărul şi zeama de lămâie, acoperă-le şi lasă-le să se odihnească circa 2 ore.
Pune cratiţa pe foc şi lasă-le să fiarbă 25-30 de minute din momentul în care lichidul începe să clocotească, amestecând frecvent şi îndepărtând spuma care se formează cu o paletă.
Ia cratiţa de pe foc şi lasă dulceaţa câteva minute să se odihnească, adaugă lichiorul, amestecă bine şi toarn-o în borcane curate. închide-le ermetic, sterilizează prin fierbere şi păstrează dulceaţa într-un loc răcoros, uscat şi întunecos.
Dulceaţă de cireşe cu lichior
Pofta buna!