Dulceata clasica de trandafiri

Printeaza

Dulceata clasica de trandafiri din: petale, zahar, apa, lamai.

Ingrediente:Dulceata clasica de trandafiri

  • 2 kg zahar
  • 2 lamai
  • 1,5 l apa
  • petale de trandafir

 

Mod de preparare:

Se pun la fiert 2 kg zahăr cu 1,5 l apă şi zeama de la 2 lămâi, până se leagă bine.

Se ia spuma formată. Se presară 2 pliculeţe de sare de lămâie peste 500 g petale de trandafiri şi se frământă bine cu mâna. Când siropul este gata, se adaugă petalele şi se lasă la fiert până se leagă.

Se stinge focul, se acoperă oala cu un prosop umed şi se leagă bine. Se lasă dulceaţa la rece până a doua zi, când se pune în borcane.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.