Dulceata de cocaze
PrinteazaO reteta de dulceata de coacaze din: coacaze, zahar, apa si lamaie.
- 1 kg coacaze rosii sau negre
- 1 1/2 zahar
- 3 pahare apa
- 1/2 lamaie
Mod de preparare:
Se spală fructele fără a se curăţa de codiţe şi se lasă să se scurgă.Se pune apa să clocotească. Se aleg bobiţele şi se aşază pe rând într-o strecurătoare. Se scufundă pentru 1/2 minut în apa clocotită, apoi se lasă să se răcească pe un prosop.
Se amestecă zahărul cu apa în care s-au opărit fructele şi se fierbe siropul până când se leagă. Se adaugă fructele răcite şi se continuă fierberea 5 min., la foc mediu. Se ia vasul de pe foc şi se verifică dacă dulceaţa se leagă: se pun 2-3 picături de sirop într-o ceşcuţă cu puţină apă rece.
Dacă acestea rămân sub formă de bob, dulceaţa este gata, se stinge focul şi se aşază felioarele de lămâie, care au rolul de a împiedica zaharisirea. După ce dulceaţa s-a răcit, se pune în borcane de 350 ml, în prealabil spălate şi sterilizate. Se leagă cu celofan dublu.
Dulceata de cocaze
Pofta buna!