Dulceaţă de caise cu migdale
PrinteazaO reteta delicioasa de dulceata de caise, zahar, migdale, apa, zeama de lamaie.
- 1 kg caise
- 1,200 kg zahăr
- 200 g migdale
- 2 pahare cu apă
- 2 linguri cu zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Se aleg fructe dulci, dar nu prea coapte şi moi. Se spală, se opăresc un minut în apă fierbinte, se răcesc şi se scot sâmburii şi coaja. In locul sâmburilor de caise se pun migdale.
Separat, se pune pe foc apa şi zahărul.
Când siropul este legat, se adaugă caisele şi zeama de lămâie şi se lasă să fiarbă la foc mic până se leagă bine, îndepărtăndu-se din când în când spuma de deasupra.
Se opreşte focul, se acoperă vasul cu un şervet udat şi stors şi se lasă să se răcească. Se umplu apoi borcanele gata pregătite.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- dulceata de caise cu migdale