Dulceata de caise verzi cu vanilie
PrinteazaDulceata de caise verzi cu vanilie din: caise, zahar, vanilie, lamaie.
- 1,5 kg caise
- 1 kg zahar
- vanilie
- 1/2 lamaie
Mod de preparare:
Speli si oparesti caisele 10 minute cu apa clocotita, apoi le scoti si le lasi sa se scurga. In acest timp pui 1 kg de zahar cu 2 cani cu apa pe foc mic si lasi siropul sa se lege pana cand ramane bob legat pe farfurie. Tragi cratita de pe foc, pui caisele si le lasi in sirop 15 minute.
Fierbi dulceata la foc potrivit pana cand siropul se leaga din nou. Parfumezi cu vanilie cand fructele sunt fierte, adaugi lamaie taiata felii subtiri si, cand este gata, tragi vasul de pe foc.
Lasi in vasul in care s-a facut pana a doua zi, cand o pui in borcane curate si uscate, le legi cu celofan pus in doua si asezi borcanele in camara.
Pofta buna!