Dulceaţă de capşune cu zeama de lamaie
PrinteazaDulceaţă de capşune cu zeama de lamaie
- 2 kg zahăr
- 3 kg căpşune
- 4 linguri zeamă de lămâie
- 6 pahare apă
- apă de var
Mod de preparare:
Alegi căpşune proaspete, tari, le cureţi de codiţă şi le pui în apă de var pregătită din ajun. Le ţii 30 de minute, apoi le limpezeşti cu apă rece şi le laşi la scurs pe un prosop curat. In acest timp pui zahărul la fiert cu apă caldă şi când începe să clocotească, adaugi 2 linguri de zeamă de lămâie şi laşi pe foc să se lege bine.
Tragi cratiţă de pe foc, pui căpşunile, laşi deoparte compoziţia 15 minute, apoi le pui din nou la fiert. Când dulceaţa este pe jumătate gata, adaugi celelalte 2 linguri de zeamă de lămâie.
După ce dulceaţa s-a legat, o iei de pe foc, o pui în borcanele foarte curate, puţin încălzite şi o laşi sâ se răcească descoperită până a doua zi, când le acoperi cu folie de celofan şi le legi cu sfoară.
Poftă bună!