Dulceaţă de căpşune

Printeaza

Dulceaţă de căpşune 

Ingrediente:Dulceata de capsune

  • 1 kg căpşune
  • 1,5 kg zahăr
  • 2 linguriţe sare de lămâie

 

Mod de preparare:

Speli bine căpşunile sub un jet de apă, le cureţi de codiţe şi le stropeşti cu 1 ceaşcă de apă în care ai dizolvat 1 linguriţă sare de lămâie.

Aşezi apoi într-un vas un strat de căpşune, altul de zahăr şi tot aşa pană ter­mini zahărul şi căpşunele. Le laşi deoparte 12 ore, după care le fierbi la foc mic până ce se leagă siro­pul.

După aceea adaugi sarea de lămâie rămasă, dizol­vată în 2 linguri de apă fiartă şi o mai laşi puţin pe foc. Când dulceaţa s-a legat, o laşi la răcit, apoi o pui în borcane.

Dulceaţă de căpşune

Dulceata de capsune

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.