Dulceata de castraveti
PrinteazaO reteta delicioasa de dulceata cu: castraveti, zahar, lamaie, sare.
Ingrediente:
- 1,2 kg de castraveţi mici
- 1 kg zahăr
- lămâie
- sare
Mod de preparare:
Se spală castraveţii, se şterg, se curăţă de coajă, apoi se taie în patru, pe lungime, se îndepărtează seminţele şi se taie în cubuleţe cu latura de circa un centimetru. Apoi se cântăresc: cantitatea de castraveţi trebuie să fie egală cu cantitatea de zahăr. Se pun castraveţii în apă clocotită şi puţin sărată, se fierb 10 minute, până devin sticloşi. Se scot cu grijă, ca să nu se strivească, apoi se lasă la scurs într-o strecurătoare.
Lămâia se spală, se opăreşte, se şterge, se rade coaja şi se stoarce. Siropul: se pune zahărul într-o cratiţă, se toarnă peste el apă (la un kg de zahăr se pune 3/4 pahar cu apă), apoi se adaugă sucul şi coaja de lămâie şi se fierbe totul până rezultă un sirop gros.
Se pun castraveţii în sirop şi se fierb 8-10 minute. Dulceaţa fierbinte se pune în borcane, se închid imediat şi se aşază cu capacul în jos. Se acoperă cu o pătură, pentru a se răci.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- dulceata de castraveti