Dulceata de catina
PrinteazaO reteta simpla de dulceata de catina din: catina, zahar si apa. Dulceaţa de cătină îţi oferă energie şi vitalitate. Acest preparat este delicios şi are un efect mai puternic decât cel al cafelei.
- 2 kg cătină
- 2 kg zahăr
- 2 căni apă
Mod de preparare:
Fierbe un sirop din apă şi zahăr, circa un sfert de oră. Când începe să facă bule mari, pune în vas boabele de cătină şi lasă-le la fiert, adunând spuma formată. Când dulceaţa devine lucioasă, ia o nuanţă de portocaliu închis şi este legată, stinge focul.
Pune dulceaţa călduţă în borcane spălate şi uscate, apoi las-o la răcit, fără capac, pentru a prinde crustă. La sfârşit, închide capacele şi depozitează borcanele în cămară.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- dulceata de catina
- dulceata de catina reteta
- gem catina