Dulceata de catina

Printeaza

O reteta simpla de dulceata de catina din: catina, zahar si apa. Dulceaţa de cătină îţi oferă energie şi vita­litate. Acest preparat este delicios şi are un efect mai puternic decât cel al cafelei.

Ingrediente:Dulceata de catina

  • 2 kg cătină
  • 2 kg zahăr
  • 2 căni apă

 

Mod de preparare:

Fierbe un sirop din apă şi zahăr, circa un sfert de oră. Când începe să facă bule mari, pune în vas boabele de cătină şi lasă-le la fiert, adunând spuma formată. Când dulcea­ţa devine lucioasă, ia o nuan­ţă de portocaliu închis şi este legată, stinge focul.

Pune dul­ceaţa călduţă în borcane spă­late şi uscate, apoi las-o la ră­cit, fără capac, pentru a prin­de crustă. La sfârşit, închide capacele şi depozitează bor­canele în cămară.

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • dulceata de catina
  • dulceata de catina reteta
  • gem catina

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.