Dulceata de cirese amare cu zahar vanilat
PrinteazaDulceata de cirese amare cu zahar vanilat din: cirese amare, zahar tos, rom, lamai, zahar vanilat.
- 2 kg cirese amare
- 2,5 kg zahar tos
- 100 ml rom
- 2 lamai
- 2 plicuri zahar vanilat
Mod de preparare:
Speli cireşele sub jet de apă rece şi le aşi la scurs. Scoţi sâmburii cireşelor deasupra unui castron pentru a nu irosi sucul acestora, într-o cretiţă pui un strat de cireşe unul de zahăr şi intercalez straturile până termini creşele şi zahărul.
Torni sucul peste cireşe şi le laşi până dimineaţă. Pui cratiţa pe foc mediu, stropeşti cu rom şi adaugi zahărul vanilat. Descojeşti lămâile de partea alba si le tai felii, indepartand samburii. Le adaugi peste dulceata.
Amesteci din cand in cand, ca sa nu se prinda fructele de fundul vasului. Cand siropul incepe sa se lege, iar ciresele incep sa pluteasca, iei vasul de pe foc. Dupa ce nu mai clocoteste, aduni spuma si lasi dulceata la racit.
O pui in borcane sterilizate, acoperite cu celoffan, legate cu sfoara, pe care le pastrezi in camara.
Dulceata de cirese amare cu zahar vanilat
Pofta buna!