Dulceata de cirese amare cu zahar vanilat

Printeaza

Dulceata de cirese amare cu zahar vanilat din: cirese amare, zahar tos, rom, lamai, zahar vanilat.

Ingrediente:Dulceata_de_cirese_amare_cu_zahar_vanilat

  • 2 kg cirese amare
  • 2,5 kg zahar tos
  • 100 ml rom
  • 2 lamai
  • 2 plicuri zahar vanilat

 

Mod de preparare:

Speli cireşele sub jet de apă rece şi le aşi la scurs. Scoţi sâmburii cireşelor deasupra unui castron pentru a nu irosi sucul acestora, într-o cretiţă pui un strat de cireşe unul de zahăr şi intercalez straturile până termini creşele şi zahărul.

Torni sucul peste cireşe şi le laşi până dimineaţă. Pui cratiţa pe foc mediu, stropeşti cu rom şi adaugi zahărul vanilat. Descojeşti lămâile de partea alba si le tai felii, indepartand samburii. Le adaugi peste dulceata.

Amesteci din cand in cand, ca sa nu se prinda fructele de fundul vasului. Cand siropul incepe sa se lege, iar ciresele incep sa pluteasca, iei vasul de pe foc. Dupa ce nu mai clocoteste, aduni spuma si lasi dulceata la racit.

O pui in borcane sterilizate, acoperite cu celoffan, legate cu sfoara, pe care le pastrezi in camara.

Dulceata de cirese amare cu zahar vanilat

Dulceata_de_cirese_amare_cu_zahar_vanilat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.