Dulceata de cirese amare cu zeama de lamaie

Printeaza

Dulceata de cirese amare cu zeama de lamaie din: cirese, zahar, zeama de lamaie.

Ingrediente:Dulceata_de_cirese_amare_cu_zeama_de_lamaie

  • 1 kg de cirese, fara samburi
  • 1 kg zahar
  • zeama de la 2 lamai

 

Mod de preparare:

Ciresele le pui imrepuna cu zaharul intr-un vas. Misti vasul (nu amesteci ca sa nu strivesti fructele) din cand in cand si pui la fiert. Se face o spuma, o indepartezi si cand vezi ca nu se mai formeaza adaugi zeama de lamaie.

Lasi sa fiarba in continuare pana cand siropul se leaga. Faci proba cu paharul: pui putina apa rece, picuri putin sirop si daca nu se imprastie dulceata-i gata.  O torni în borcane ste­rilizate, închizi ermetic şi le laşi la răcit înfăşura­te în prosoape.

Dulceata de cirese amare cu zeama de lamaie

Dulceata_de_cirese_amare_cu_zeama_de_lamaie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.