Dulceaţă de cireşe amare

Printeaza

Dulceaţă de cireşe amare

Ingrediente:Dulceaţă de cireşe amare

  • 1,6 kg zahăr tos
  • 3 g vanilie (sau zahăr vanilat)
  • zeama de la 1 lămâie
  • 1,2 kg cireşe amare (negre şi fară sâmburi)

 

Mod de preparare:

Mai întâi, se amestecă cireşele cu zahărul şi se pun pe foc lin, scutu­rând tingirea înainte şi-napoi, să nu se prindă.Mai apoi, se leagă pe foc iute: ştiinţa de a juca tingirea să nu se ardă dulceaţă e o artă.

Când e de se leagă de-adevăratelea, se toarnă zeama de lămâie, se mai lasă preţ de vreo câteva clocote şi se toarnă-ntr-un castron, să se răcească, să se poată pune în borcane.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.