Reteta dulceata de coacaze rosii din: coacaze, lamaie, zahar. Ingrediente: 1,5 kg coacăze 600 g zahăr 1 lămâie Mod de preparare: Speli fructele, le alegi şi le laşi la scurs. Le amesteci cu zahărul şi le ţii peste noapte la frigider. A doua zi, le pui la foc împreună cu zeama de lămâie […]
Dulceata de coacaze cu tarhon
PrinteazaSe spală 1 kg coacăze roşii, se lasă să se scurgă şi se desprind bobiţele de pe codiţe. Se pasează 500 g fructe; se amestecă împreună cu restul de fructe, 500 g zahăr gelifiant şi 1 fir de tarhon; se lasă să se odihnească 30 min.
Apoi se dă în clocot şi se lasă să fiarbă 6-8 min. amestegând. Se îndepărtează tarhonul şi se strecoară dulceaţa; se toarnă în borcane filetate, clătite cu apă fierbinte şi apoi bine şterse şi uscate.
Se închid ermetic şi se lasă să stea câteva minute pe capac. Apoi se aşază din nou în picioare şi se lasă să se răcească.
Dulceata de coacaze cu tarhon
Pofta buna!
Dulceata simpla de visine
Dulceata simpla de visine din: visine, zahar. Ingrediente: 2 kg vişine 1,5 kg zahăr Mod de preparare: Speli vişinele, le scurgi şi le scoţi sâmburii. Torni zahărul, amesteci şi aştepţi să-şi lase sucul. Pui cratiţa la foc mic şi laşi să fiarbă. Ori de câte ori esie nevoie, iei spuma. Dulceaţa este gata […]
Dulceata de cirese amare cu lamaie
Dulceata de cirese amare cu lamaie din: cirese, zahar, zeama de lamaie. Ingrediente: 2 kg cirese 2 kg zahar zeama de la 1 lamaie Mod de preparare: Speli cireşele, le scurgi şi le scoţi sâmburii. Le amesteci cu zahărul şi zeama de lămâie şi le dai la frigider peste noapte. Fierbi dulceaţa la […]
Dulceata de zmeura proaspata
Dulceata de zmeura proaspata din: zmeura, zahar, apa, lamaie. Ingrediente: 1 kg zmeură 1 kg zahăr 300 ml apă zeama de la 1 lămâie Mod de preparare: Alegi fructele, le speli şi le scurgi. Pui apa pe foc şi dizolvi zahărul, după care adaugi fructele şi laşi să fiarbă la foc mediu, amestecând […]
Pofta buna!
Am mancat o data dulceata de coacaze, foarte buna, as vrea sa incerc sa fac si eu o astfel de dulceata.