Dulceata de coacaze rosii cu lamaie
PrinteazaDulceata de coacaze rosii cu lamaie din: coacaze, zahar, lamai, apa.
- 2 kg coacaze
- 2 kg zahar
- 2 lamai
- 1 l apa
Mod de preparare:
Alegi coacăzele, ca să nu fie boabe stricate şi le speli sub jet de apă rece. Le pui la scurs. Dizolvi zahărul în apă şi ţii vasul pe foc până când siropul începe să se lege. Adaugi coacăzele şi zeama de la lămâi.
Amesteci din când în când să nu se prindă, iar când coacăzele încep să plutească în sos stingi focul. Laşi dulceaţa să se răcească puţin, după care o pui în borcane sterilizate, pe care le acoperi cu celofan şi le legi cu sfoară.
Păstrezi borcanele în cămară sau într-un loc întunecos, ferit de razele soarelui.
Dulceata de coacaze rosii cu lamaie
Pofta buna!