Dulceata de coacaze rosii cu lamaie

Printeaza

Dulceata de coacaze rosii cu lamaie din: coacaze, zahar, lamai, apa.

Ingrediente:Dulceata_de_coacaze_rosii_cu_lamaie

  • 2 kg coacaze
  • 2 kg zahar
  • 2 lamai
  • 1 l apa

 

Mod de preparare:

Alegi coacăzele, ca să nu fie boabe stricate şi le speli sub jet de apă rece. Le pui la scurs. Dizolvi zahărul în apă şi ţii vasul pe foc până când siropul începe să se lege. Adaugi coacăzele şi zeama de la lămâi.

Amesteci din când în când să nu se prindă, iar când coacăzele încep să plutească în sos stingi focul. Laşi dulceaţa să se răcească puţin, după care o pui în borcane sterilizate, pe care le acoperi cu celofan şi le legi cu sfoară.

Păstrezi borcanele în cămară sau într-un loc întunecos, ferit de razele soarelui.

Dulceata de coacaze rosii cu lamaie

Dulceata_de_coacaze_rosii_cu_lamaie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.