Dulceata de dude roz

Printeaza

Dulceata de dude roz din: dude, zahar, lamaie.

Ingrediente:Dulceata de dude roz

  • 1 farfurie adâncă de dude roz
  • 1 farfurie (aceeaşi) cu zahăr
  • 1 lămâie

 

 

Mod de preparare:

Se curăţă dudele de codiţe, se spală sub jet de apă rece şi se lasă să se scurgă.

Se pune apa cu zahărul să fiarbă până se leagă bine siropul, apoi se adaugă dudele şi se fierb la foc domol 45 minute, spumând cu o spumieră cu ochiuri mici şi dese.

Prin fierbere dudele lasă seminţe care pot fi adunate uşor odată cu spuma.

La sfârşit se adaugă lămâ-ia feliată, se fierbe încă 10-15 minute, la foc domol, apoi se toarnă fierbinte în borcane etanşe.

Se acoperă cu un prosop de bumbac şi se lasă să se răcească, apoi se depozitează la răcoare sau la frigider.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.