Dulceata de dude roz
PrinteazaDulceata de dude roz din: dude, zahar, lamaie.
- 1 farfurie adâncă de dude roz
- 1 farfurie (aceeaşi) cu zahăr
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Se curăţă dudele de codiţe, se spală sub jet de apă rece şi se lasă să se scurgă.
Se pune apa cu zahărul să fiarbă până se leagă bine siropul, apoi se adaugă dudele şi se fierb la foc domol 45 minute, spumând cu o spumieră cu ochiuri mici şi dese.
Prin fierbere dudele lasă seminţe care pot fi adunate uşor odată cu spuma.
La sfârşit se adaugă lămâ-ia feliată, se fierbe încă 10-15 minute, la foc domol, apoi se toarnă fierbinte în borcane etanşe.
Se acoperă cu un prosop de bumbac şi se lasă să se răcească, apoi se depozitează la răcoare sau la frigider.
Pofta buna!