Dulceata de flori de salcam cu vanilie
PrinteazaDulceata de flori de salcam cu vanilie din: apa, zahar, zeama de lamaie, coaja de lamaie, flori de salcam, zahar vanilinat.
- 1 l apa
- 500 g zahar
- zeama si coaja de la 1/2 lamaie
- 2 farfurii pline cu varf flori de salcam proaspat culese
- optional, 1 plic zahar vanilinat sau 1/2 baton de vanilie
Mod de preparare:
Speli florile de salcam, le lasi sa se scurga si curestul florile de salcam de pe crengute. In total florile de salcam curatate vor trebui sa umple cu varf doua farfurii adanci, pentru ciorba. Fierbi florile la foc mic, timp de 15-20 de minute. Stingi focul si strecori apa in care au fiert florile, pastrand si florile si acest lichid.
Fierbi zahărul şi zahărul vanilinat cu 500 ml lichid, până obţii un sirop legat din care, dacă picuri un strop, pe farfurie, acesta îşi păstrează forma. Când siropul trece această probă, reduci intensitatea focului, adaugi florile fierte, precum şi zeama si coaja galbena de la 1/2 lamaie.
Mai laşi pe foc pentru cel mult 1 minut, după care stingi focul şi îndepărtezi spuma pe care ai adunat-o într-o margine. Stingi focul şi acoperi vasul cu un şervet umed. O laşi să se răcească şi o pui în borcane de 450 ml, închise cu capac.
Dulceata de flori de salcam cu vanilie
Pofta buna!