Dulceaţă de flori de salcam

Printeaza

Dulceaţă de flori de salcam

Ingrediente:Dulceaţă de flori de salcam

  • 1 farfurie adâncă plină cu flori alese
  • 1 kg zahăr
  • 1/2 plic sare de lămâie

 

Mod de preparare:

Culegi florile de salcâm mai puţin înflorite, le alegi de codiţe şi de partea verde a bobocului, le speli, le scurgi, le pui într-o cratiţă şi le presari cu zahăr şi sare de lămâie.

După 1-2 ore strecori florile de salcâm şi pui la fiert siropul rămas.

Când s-a legat adaugi florile şi continui fierberea până se leagă bine dulceaţa. Va avea aspectul dulceţii de trandafir, dar altă culoare.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.