Dulceata de fragi

Printeaza

Dulceata de fragi

Ingrediente:Dulceata de fragi

  • o farfurie adâncă de fragi
  • 1 kg zahăr
  • 3 pahare cu apă
  • 1/2 lămâie

 

Mod de preparare:

Alegi fragii cu rriare atenţie, unul câte unul, le rupi codiţele. Pe marginea aragazului (nu pe foc direct) pui cratiţa de dulceaţă cu apa şi zahărul şi laşi aşa ca să se topească zahărul. Dai apoi la foc iute şi laşi să fiarbă până când siropul este bine legat.

Tragi siropul deoparte şi după câteva minute adaugi frăguţele, agitând uşor cratiţa pentu ca siropul să cuprindă bine fructele. După un sfert de oră- dai cratiţa la foc iute, fierbi 5-10 minute, tragi cratiţa pe marginea aragazului şi o laşi să stea circa 20 de minute, astfel ca fructele să-şi tragă zeama.

Aşezi vasul din nou pe foc, îl agiţi din când în când şi înlă­turi spuma formată. Când e aproape gata adaîigi în dulceaţă zeamă de lămâie, laşi să mai dea un clo­cot şi încerci siropul să vezi dacă s-a legat bine.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • dulceata de fragi
  • dulceata de fragute
  • dulceata de fragi reteta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.