Dulceata de fructe de soc

Printeaza

Dulceata de fructe de soc din: fructe de soc, zahar, apa, suc de lamaie.

Ingrediente:Dulceata de fructe de soc

  • un kg fructe de soc
  • un kg zahăr
  • 150 ml apă
  • 3 linguri suc de lămâie

 

Mod de preparare:

Se rup fructele de soc negru de pe crenguţe, se trec prin jet de apă rece şi se lasă jumătate de oră să se scurgă.

Intr-un vas se pun apa cu zahărul la fiert, până se formează un sirop gros. Se adaugă fructele si se lasă la fiert, amestecând uşor, pentru a nu zdrobi bobiţele.

După 35 de minute, se adaugă sucul de lămâie si se mai lasă dulceaţa pe foc 5-10 minute. Când e gata, se pune fierbinte în borcanele sterilizate.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.