Dulceata de gutui cu miez de nuca

Printeaza

Dulceata de gutui cu miez de nuca din: gutui, miez de nuca, zahar, apa, lamai, pastaie de vanilie.

Ingrediente:Dulceata_3

  • 1 1/4 kg gutui
  • 200 g miez de nuca
  • 1 kg zahar
  • 500 ml apa
  • 2 lamai mari sau 3 lamai mici
  • 1/2 pastaie de vanilie

 

Mod de preparare:

Fierbi apa împreună cu zahărul şi zeama de lămâ-ie, până când siropul începe să se îngroaşe. Intre timp, cureţi fructe-le, le îndepărtezi cotoarele şi tai miezul în cubuleţe. în siropul care fierbe, pui fructele şi păstaia de vani-lie despicată pe lungime.

Fierbi la foc mediu, până când siropul se leagă şi fructele se ridică. Faci proba dacă se leagă siropul, picurând sirop pe o farfurioară. Bobul de sirop care îşi păstrează forma fără să se lăţească arată că dulceaţa e legată.

Iei vasul de pe foc, aduni spuma, presari jumătăţi sau sferturi de miez de nucă, amesteci şi acoperi cu un şervet curat, umed şi bine scurs. Dacă se usucă, umezeşti din nou prosopul, rapid, ap6i aco-peri din nou cratiţa.

Pui dulceaţa rece în borcane de 400 ml, reci, curate şi sterilizate, închizi bine borcanele şi le depozitezi în cămară.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.